Mobilitate C3: Macedonia de Nord



    În perioada 31.10.2022- 4.11.2022 s-a desfășurat cea de-a treia  mobilitate C3, în cadrul Proiectului Erasmus+ „Clean Water, Clean Future”, în Kavadarci, Macedonia de Nord. Echipa care s-a deplasat în această mobilitate a fost formată din doi profesori: Călin Mihaela- coordonator și Crăciuneanu Luminița și șase elevi: Cristea Ana Maria, Cui Yating Alexandra, Enculescu Diana, Postelnicu Elena, Sima Alexandra și Vereș Maria. În cele cinci zile de mobilitate s-au desfășurat activități specifice temei proiectului „Science of water”, echipele prezentând materiale și studii efectuate în școlile proprii despre consumul de apă.



    În prima zi, elevii și-au prezentat școlile și au desfășurat diverse activități prin care s-au cunoscut cu ceilalți participanți și au legat prietenii.


    În a doua zi, s-a vizitat hidrocentrala Hec Tikvesh, s-au realizat afișe cu tema „Sfaturi pentru salvarea apei” și s-au desfășurat activități sportive.




    În cea de-a treia zi, participanții au vizitat Ohrid, oraș protejat UNESCO, St.Naum, și Muzeul apei. În Ohrid au aflat secretul fabricării manuale a hârtiei, într-un atelier care desfășoară această activitate de peste o sută de ani.




    În cea de-a patra zi s-a realizat vizita la fabrica de îmbuteliere a apei Kozuvcanka. Elevii s-au familiarizat cu ce înseamnă o linie de producție, cât și cu întregul proces de îmbuteliere a apei.


    În cea de-a cincea zi, s-a vizitat canionul Matka, frumoasa capitala Skopje cu Podul de piatră și Casa Maicii Tereza.



    Seara, s-au înmânat certificatele tuturor participanților și elevii și-au luat rămas-bun.

    Experiența a fost extraordinară, elevii și profesorii și-au dezvoltat competențele lingvistice cât și cunoștințele despre apă, consum responsabil și protejarea mediului înconjurător.






    

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mobilitate C5- București, România